8 Ekim 2014 Çarşamba

Vallahi öyle süsüyle püsüyle uğraşamadan insani zaafima kurban gittim. Kısacası biran evvel yemek için pismesini zor bekledim.Size müthiş bir ana yemek alternatifi olarak bu akşam kağıt kebabini sunuyorum. Afiyetle..


Malzemeler; 3 orta boy patates ,
300 gr kirmizi et,
 2 adet domates
, 2 adet sogan,
 1 adet havuc,
 1 cay bardagi bezelye,
3 adet sivri biber,
3 diş sarimsak
Tuz, kkarabiber, kekik, pulbiber.
Yapılışı;  Bütün sebzeler ve et ayri ayri yikanip hazırlanır ve Kuşbaşi sekilde dogranir. Birlikte harmanlanir. Icine baharatlari tuzu atilir. Yagli kagidin icine  malzemeler istenilen porsiyonlarda paylastirilir. Kağıdı bohca gibi katlamadan önce icine tereyagi dogranir. Firin tepsisine dizilir ve firina verilir. 250 derecede yaklasik bir saat pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder