Simdi tarifte sıra.
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yogurt
1 cay bardağı taze süt kaymaği
2 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldigi kadar un.
Yumuşak bir hamur yapilir. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp bir saat kadar üstleri streçle kaplanıp örtülür. Sonra nişasta ve un karışımyla hamur açılıp sekildeki yol izlenir. En son üzerlerine tereyagi ve sıvıyağ ocakta eritilir gezdirilir. Kizarincaya kadar pişirilir. Sogumaya bırakılır. Şerbet ise 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şeker kaynatılır.içine birkaç damla limon suyu sıkılır. Kivam alincaya kadar pişirilir. Bana göre kıvamı parmağım üzerine damlattigim bir damla pişen şerbetin parmağımdan akmamasiyla eşdeğer. Yani kıvamıni bu şekilde anlıyorum. Şerbet sıcak tatlı soğuk döküyoruz. Afiyet olsun.
facebook sayfam ( benim mutfağım )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder