11 Ekim 2014 Cumartesi

Kalpli haşhaş Çöreği.



Iki subardağı un derin bir kaba alınır. Icine bir kküçük paket kuri maya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz konur ve karıştırılır. Ortasi açılır ve 1 su bardağı ılık süt ve yarim su bardağı sıvıyağ konur.  Kenarlarında hafif hafif un alinarak yoğrulur. Hamura bir su bardağı daha un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Bir poşete gecirilip mayalanmasi beklenir.  Sonra yumurta büyüklüğünde parcalar merdaneyle açılıp içlerine daha önce hazirladigmiz bir kase kadar haşhaş ezmesinden bir miktar sürülür. Rulo yapılır. Bıçakla kesilip kek kalibina dizilir. UÜzerlerine yumurta sarısı sürülür.  Ve uzeri kizarana kadar pişirilir.Pisince servis tabagina ters cevrilir
.Facebook sayfam( benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder