10 Ekim 2014 Cuma

imam sarığı pastasini hala denemeyen varsa buyursunlar efendim.



3 yumurta 1 su bardağı şekerle iyice Çırpılir. Icerisine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ eklenir çırpılir. 1 buçuk su bardağı un ,1 paket vanilya ve bir paket kabartma tozu, 3 yemek kasığı elenip kek hamuruna dökülür. Orta boy fırın tepsisi iyice yağlanip kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış firinda 150 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Kek soğuyunca Çay bardagiyla daireler kesip bi kenara ayrılır. Bir paket krem santi bir bardak sütle çırpılir. Bir kase Hindistan cevizi ve bir kase süt hazırlanır. Daire keklerimizi teker teker önce süte batirip arasına krem santi sürüp ikinci daire keki üzerine kapatiyoruz. Etrafini da krem santiyle sıvayip kenarlarıni Hindistan cevizine buluyoruz. En üstlerine ister meyve dilimleyin, isterseniz cikolata rendeleyin. Ben bemmari usulü erittigim cikolata ile süslediim.
facebook sayfam ( benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder