Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
24 Ekim 2014 Cuma
Domates soslu karışık kizartma
Kizartmayi bilmeyeniniz yoktur. Ama ben biraz farklı olarak biberleri saplariyla bütün kızartıyorum. Domates sosunun tarifi ise şöyle; Kabuklari soyulup ince ince doğranmış domatesler tavaya konur. Hiç yağ koymaya gerek yok çünkü kizartma yeterine yağlı. Pişerken içine üç diş sarımsak rendelenir. Tuz, pulbiber ve kimyon atılır. Arzu ederseniz ince kıyılmış maydanoz da kullanılabilirsiniz. Ama kimyon benim soslarda olmazsa olmazimdir. Bir yemek kaşığı ketçap isteyen ekleyebilir. Sıcak sıcak kizartmanin üzerine gezdirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder