13 Ekim 2014 Pazartesi

Bir Trabzonlu olarak kuymak paylaşmadan olmaz ama değil mi?



http://instagram.com/p/uGyF7DTZaJ

Gördüğünüz ebattaki bakır tava için ölçüler; 3 yemek kaşığı tereyağı tavada eritilir. içine 2 yemek kaşığı mısır unu konur ve biraz kavrulur. Kavrulan mısır ununa Azar azar kaynamis su eklenir. Su ekleme işlemine kıvamı yakalayana kadar devam ediyoruz. Akışkan bir kek hamuru kıvamıni yakalıyoruz. tuzunu atip ateşte fokur fokur kaynanmasini bekliyoruz. Üzeri göz göz olunca yöremize özel kuymaklik peynirimizi içine koyup tahta kaşıkla bir güzel karistiriyoruz. Ne kadar hızlı karıştırirsak peynir o kadar kendini verir ve kaşıktan kopmayan telli kıvama dönüşür. peynir koyduktan sonra ateşte fazla tutmuyoruz. ocaktan alıp sıcak servis ediyoruz.
facebook sayfam ( benim mutfağım )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder