9 Ekim 2014 Perşembe

Kenarından taşan kremasiyla iştah açıcı bir görüntü elde ettiğimi düşünerek sizlere enfess bir Alman pastası tarifi sunuyorum .


3 yumurta, 125 gr eritilmiş tereyagi, 1 cay bardagi seker,1 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı ılık su, 2 tatlı kaşığı kuru maya, bir tutam tuz,1 tutam mahlep, aldığı kadar un.
Yapılışı; Şeker, süt, su, maya, karıştırılır. Icine yumurta ve yağ eklenir. Aldığı kadar un konur, biraz cıvık bir hamur yapılır. Kelepçeli kaliba hamur konur ve üzeri kapatilarak yaklaşık kirkbes dakika kabarip mayalanmasi beklenir. Sonra 160 derecede pişirilir.
Kremasi için , 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker ve 4 yemek kasigi unla çirpilir. Tencerede kaynamaya bırakılir. Muhallebi kivami alınca ocaktan alınır ilk sıcaklığı gidince bir paket toz kremsanti konur ve çırpılir. Pişen kek ortadan ikiye bölünür. Kremsi arasina dökülür. Sonra üzerine bolca pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.facebook sayfam ( benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder