14 Ekim 2014 Salı

Kral tacı pastası.


Malzemeler; Bir adet iki katli hazır pasta keki. 3 su bardağı süt , 1 su bardağı şeker , 1 su bardağı un, 1paket toz kremsanti, 1 paket vanilya, 
2 paket rulokat gofret,1 paket cikolata sosu. Süslemek için Hindistan cevizi ve antep fıstığı.  
Oncelikle kelepceli kek kalibimizin ortasina hazir kek tabanimizin bir tanesini yerleştiriyoruz. Kenarlarina rulokat gofretleri dizecegimiz icin kek biraz daha küçük olmalı.Rulokat gofretlerimizi eşit büyüklükte kesip kalıp ile kekin arasina sırayla diziyoruz. Kek tabanini sütle islatiyoruz. Bir tencerede 3 su bardağı sütü, 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı şekeri çırpıp muhallebi kivami alana kadar pisiriyoruz. Biraz kati bir kivam oluyor. ocaktan alınınca ilk sıcaklığı gidene kadar mikserle çirpiyoruz. Sonra içine bir paket toz kremsanti ve bir paket vanilya ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kıvam alınca kekimizin üzerine döküyoruz. Yine sütle islattigimiz diger kek tabanini da üzerine kapatiyoruz ve en son üzerine cikolata sosu döküp süslüyoruz. Kaliptan hemen çıkarmiyoruz. Pastamizi birkaç saat dolapta bekletelim ki kenardaki rulo kat gofretler krema ve kek yapissin. Kalibimizi cikarinca dagilmasinlar.facebook sayfam ( benim mutfağım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder