10 Ekim 2014 Cuma

Bal Kabaklı Rulo pasta. Eminim kabağın bu şeklini daha önce denememişsinizdir.



Yarim kilo bal kabağınin kabuğu güzelce soyulup kabak dilimlenir. Uzerine gezdirilen bir miktar şekerle suyunu çekip iyice yumusayana kadar pişirilir. Sogumaya bırakılır. Bir buçuk paket petibör bisküvi ve 1 su bardağı fındık rondoda toz haline getirilir. Soguyan kabak harcımızla karıştırılır. Harcın cıvık olduğu zaman biskuvisini artirabilirsiniz. Bu harcı sekildeki gibi strec film üzerine yayıyoruz. Cok kalin veya cok ince olmamasi gerekiyor. Icerisine 1 su bardagi sütle çırpilmis 1 paket krem santi sürüp dikkatlice rulo yapıyoruz. Rulomuzu hemen dikdortgen tepsiye koyup buzluga atiyoruz. Servis yapmadan önce dilimleyebilmek için buzluktan çıkardıktan yarim saat sonra dilimleyebilirsiniz.
facebook sayfam (benim mutfağım )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder