Tariflerim kendi el emeğim göz nurumdur. Herbiri denenmiş, lezzet testinden geçirilmiştir.
23 Ekim 2014 Perşembe
Fırında kaşarli patates püreli çanak köfte
Yarım kilo kıyma, 1 adet soğan rendesi,3 diş sarimsak, bir tutam maydanoz, tuz, karabiber, kimyon, pulbiber, kekik bir yogurma kabına alınır ve iyice yoğrulur. çanak şeklinde köfteler yapılır ve fırın tepsisine dizilir. Dört orta boy patates suda tuzuyla birlikte haşlanır sicakken içlerine bir yemek kaşığı tereyağı konur ve iyice ezilir. Azar azar bir cay bardagi süt eklenir ve birbirine yedirilir. En son içine kaşar rendesi konur ve köfte canaklarinin üzerine patates püresi koyulur. Uzerine Salçalı kaynamis su gezdirilir. 200 derecede yaklasik 40 dakika pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder