26 Ekim 2014 Pazar

Maklube tarifi isteyenlere gelsin

500 gr ince kıyılmış kuşbaşi bir tavada az sıvıyğda kavrulur. Suyunu cekince Icine kabuksuz badem katilir. Yine ayrı tavada iki su bardağı yıkanmış süzdürülmüş pirinç tereyaginda kavrulur. Icine bir miktar kuş üzümü ve 1 su bardağı dondurulmuş bezelye ve tuz atılır. Kavrulmaya devam edilir. Üçüncü tavada dört adet soyulmus yuvarlak kesilmiş patatesler kızartılir. Sıra tencerede dizmeye geldi. Kavrulmuş ete tuz ve karabiber atılır. Uzerine kavrulmus pirinç koyulur ve üstü düzlenir.Kızarmış patatesler son sıra en üstüne dizilir. Ben suyu göz karari koyuyorum. Üstünden atacak kadar suyu ekleyip kapağını kapatiyoruz. Pisince ters cevirip havuc ve yeşilliklerle servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder